010 - 8422334
info@becbouwadvies.nl

UWV kantoor

Project Info

Project Description

Aan het UWV kantoor in Rotterdam zijn gevels gemetseld met een diversiteit aan gevelstenen.zwart ( Bisschop mutsen ) Appel roode gevelsteen,zwarte handvorm gebakken gevelstenen, witte Strengpers verblend steen deze stenen werden tussen de ramen koud opelkaar gemetseld er is hier nog eens een fraaie indeling van de gevel aangekoppeld.
De witte verblend steen ( zeer hard gebakken stenen) hier mee moet rekening gehouden worden tijdens het verwerken dat er niet te veel lagen te gelijk gemetseld worden,en is er ook en speciale metselmortel gebruikt om het metselwerk te kunnen maken.

Tijdens deze werkzaamheden was er een zeer goede logistieke planning nodig om de vele metselaars op diverse gevels te kunnen bevoorraden.
De metselaars werden in de logistieke planning zo ingedeeld dat deze altijd aan de gang gehouden werden op terugloop in de productie te voorkomen.
Waar metselaars zijn, zijn ook stelleurs en maatvoerders van groot belang. Ook deze ploegen zaten vast in hun logistieke planning om dat er altijd een voorraad stelwerk moet staan om de metselaars weer aan de gang tehouden. Tijdens deze metselwerkzaamheden waren er 600 metselprofielen die op een systeematige manier verplaats werden.

Tijdens dit gevelspectakel was het uitzicht van af het dak van het UWV kantoor te Rotterdam adembenemend, gezamenlijk tijdens de  koude periode van september t/m november 2008.

Foto’s van het UWV kantoor

[gdl_gallery title=”UWV kantoor” width=”215″ height=”140″ ]